Sider

fredag den 14. december 2012

Endnu en Lucia

Nu bæres lyset frem, stolt på din krone.. Hele to gange på en dag. Først på arbejdet (som jeg skrev om i sidste indlæg) og senere i Rebeccas børnehave. Her er det en tradition at pigerne går lucia og drengene synger Rudolf med den røde tud. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag og børnene gik meget op i det.


torsdag den 13. december 2012

Gang i drillerierne

Nissedrillerierne er i fuld gang både på arbejdet og herhjemme. På arbejde har vi en både en nisse ven og en "pakke kalender".  Egentlig var det ikke meningen vi skulle have begge dele, men kun en drille nisse. Det blev i midlertid lavet om da vores trivsels dame (hvad hedder sådan en) sagde at vi skulle have en nisse ven som vi kunne forkæle lidt i månedens løb. Min kollega og jeg som havde lovet at finde på noget jule sjov, måtte pludselig finde på noget andet. Således fik vi også pakke leg og istedet for hver dag at trække numre eller navne om hvem der skal have dagens gave, laver vi en sjov lille leg eller anden sjov måde at trække lod på.
I dag var det cheferne det gik ud over. En halv times tid før vores pause, hev jeg fat i dem og gav dem den lille opgave, at de skulle gå lucia og trække dagens gave vinder. Det var de begge friske på. Jeg lovede dem at skaffe lys, men de gik helhjertet ind for opgaven og fandt således selv lys, hvid dragt og ikke mindst krans til at have i håret. I kan tro det fik smilet frem på mine kollegaers læber.

Min nisse ven skulle jo også have en lille gave i dag og da vi har lave konfekt herhjemme lavede jeg et par stykker ekstra. I to af dem var en lille cherrytomat dyppet i chokolade og med lidt krymmel på. De blev rigtig fine og lignede alle hinanden. i kan nok tro hun studsede lidt da hun i første hug tog en bid af en tomat.

Hvad der ellers sker af jule - nisse drillerier vil jeg vende tilbage med i et andet indlæg. Men her er en lille forsmag på hvad en kollega har i vente. (billede)Hvis du har ideer til andre drillerier eller små sjove lege vil jeg være glad for nye input og måske andre også kan få glæde af dem.


lucia

Fik lige mine chefer til at gå lucia. flere julerier og drillerier kommer senere

tirsdag den 11. december 2012

Man kan roligt sige at blokken er blevet forsømt her i december måned. Tid er der bare ikke nok af. Man når lige at komme hjem fra arbejde, hente i børnehaven og så skal der laves aftensmad. Snart efter er der julekalender som Rebecca og jeg selvfølgelig ser sammen. Kort efter er det sengetid. Tilbage er kun de sene aftentimer, men når man skal op kl 5 om morgenen skal jeg passe på ikke at blive for bidt af det jeg laver, for så får jeg slet ikke noget søvn.
Lidt julehygge finder vi alligevel tid til, dog er har jeg endnu ikke fundet anvendelse for det sidste gran, Køleskabet er fyldt med kagedej af forskellige slags, som bare venter på at blive formet og bagt. Med julegaverne er jeg håbløst bagefter. De der skal laves er langt fra færdige og der er endnu ikke købt en eneste.
Et par ture ud i sneen er det dog også blevet til. Kælken har været transportmiddel fra børnehaven og Rebecca og jeg fik bygget den fineste snemand.
Endnu en gang er dagen bare forsvundet og jeg må erkende, at der heller ikke i dag er blevet streget meget fra min liste. De næste par dage bliver ikke bedre, men er ikke i tvivl om at julehyggen alligevel er at finde her i det lille hjem.

søndag den 2. december 2012

1 søndag i advent

Så har december måned indtaget sin plads i kalenderen og uanset om du er klar eller ej, så nærmer julen sig med hastige skridt. Allerede nu skriver vi 2 december, desværre har julerierne herhjemme været meget minimale. Det er trods alt meget der skal nås inden jul og vi har hverken lavet julebag eller store fine dekorationer. Julepyntningen er stadig sparsomt, men håber vi når det inden for de næste par dage. Julegaverne har været i tankerne længe, men tiden til at komme i gang syntes ikke rigtig at være der. Hvor jeg skal finde tiden til at nå det hele ved jeg ikke helt endnu, men håber vores lille nisse måske hjælper lidt til.
Adventshyggen har der dog været tid til i dag, med familie, gløgg og hjemmelavede æbleskiver. Den stod også på adventsgave og en lille tur ud i sneen.