Sider

torsdag den 28. marts 2013

Skole klar

Jeg vil ikke have ferie, jeg vil i skole, i skole, i skole
Hmm det er jo dejligt at høre, men er ikke sikker på det bliver sådan ved.

I fredags havde Rebecca sidste dag i børnehaven. Tænk at det allerede er 3 år siden hun startede der. Meget er sket siden da og det er svært at fortå at hun allerede skal i skole. Efter påske starter hun i mini sfo. Snart bliver det sommer og inden vi får set os om starter hun i 0 klasse. Hun er i den grad skoleklar og pædagogerne mener at hun ville kede sig hvis hun skulle blive i børnehaven meget længere. Selv glæder hun sig meget - dog ikke til lektierne for dem kan hun jo ikke finde ud af og så har hun jo hørt de store børn tale mindre godt om lektierne.

Vi var til afslutningsfest i børnehaven, hvor vi fik lidt at  spise. Børnene havde forberedt lidt underholdning i form af en sang. Pædagogerne Edda og Ingrid takkede for deres tid sammen og havde en gave til hver af børnene. De havde lavet et ringbind med billeder og tegninger fra tiden i børnehaven. Et stort stykke arbejde at lave sådan en mappe til de mange børn. Vil dog sige at deres arbejde har været det hele værd for vi har flere gange siddet med mappen og kigget billeder. Vi sluttede af med kaffe og fik sagt godt farvel til Edda og Ingrid, som vi har været meget glade for. Vi glæder os allerede til september hvor vi bliver inviteret hen i børnehaven for tat besøge dem.








søndag den 17. marts 2013

Følg mig på bloglovin

Følg mig på bloglovin

For alle tilfældes skyld hopper jeg også med på bloglovin. Vi ved jo ikke helt hvad der sker når de lukker ned for google reader. Har været der et stykke tid, men aldrig rigtig gjort brug af det, det bliver der vist lavet om på nu. Håber at i fortsat har lyst til at læse med



onsdag den 13. marts 2013

Hurtig regnbue kage

Når der nu skulle holdes fødselsdag skulle de da ikke snydes for kage, selvom der ikke var meget tid til at lave en. Lagkagen blev klasket meget hurtig sammen, kun 15 min før børnehaven trådte ind af døren. Den blå himmel er lavet af glassur og resten er lavet af flødeskum. Regnbuen er også bare flødeskum tilsat lidt farve. Måske ikke en af mine bedste kager, men børnene var glade og så kunne de se hvad et skulle forestille;)

tirsdag den 12. marts 2013

Pålægsmand - dame

Hvem siger at rugbrød behøver at være kedeligt? - I hvert fald ikke ungerne i Rebeccas børnehave. De var vildt begejstrede for denne rugbrøds pige. En af drengene udbrød jeg har aldrig set noget lignende, mens han stod og så meget forbavset ud over at man kunne lave sådan noget. Måden de tog imod den på fik smilet frem både ved mig og pædagogerne.

Børnene gik meget op i hvilken del af pigen der nu forsvandt. Nu var næsen væk, nu blev hun blind jeg fik en hånd osv. Græsset skulle smages, ja og håret og gaverne. Jeg havde lavet et ekstra fad med madder, hvilket var meget heldig for der var kun 4 kvarte tilbage. (havde ellers mere brød så der kunne hurtigt laves mere)

Til maden fik de hvert et bæger med gnave grønt. Der var agurk, gulerøder, peberfrugt, tomater og en ostehaps. Det kan varmt anbefales at lave en til hver og det tager ikke meget længere tid.






Besøg af børnehaven

I dag har vi haft børnehaven til fødselsdag. Næsten alle mariehønsene var her. Rebecca havde siden tidlig morgen spurgt hvornår de kom. Hun kunne slet ikke vente. Da de så endelig kom blev det hele lidt for meget og hun gemte sig bag mors skørter. ikke mere end lige var børnene inden for døren inden alt legetøjet var revet ned fra hylderne. De legede rigtig godt og formiddagen fløj afsted uden problemer.

Jeg havde helt bevidst valgt ikke at arrangere en helt masse for børnene, selvom jeg havde flere lege og skattejagt i tankerne, fik de lov bare at hygge sig og lege.
 
Borddækningen kom vinemt om ved. Når der ikke er plads ved bordet, så rykker vi bare ned på gulvet. Sidste år havde jeg taget en dør af og lavet et lavt bord, det kan også anbefales.

Men mad skulle de ha og hvem siger at rugbrødsmadder behøver være kedelige. Mit bud på madderne kommer i næste indlæg når billederne er fundet på cameraet. Det samme med kagen. Den hurtigste lagkage jeg længe har lavet, men  det var jo fødselsdag, så det høre lidt til.


Rebecca havde dækket op til sine gæster. En dug på gulvet og lidt pynt, mere skal der ikke til


Selvfølgelig skulle der også være flag


 Gruppebillede taget fra vinduet da børnehaven var på vej afsted

søndag den 10. marts 2013

vinterferie på ski

For et par uger siden nød vi vores skønne vinterferie i det svenske, hvor vi stod på ski. Selv havde jeg kun prøvet det en enkelt gang før og det var 18 år siden, så det tæller vist ikke. Alligevel gik det det dog ganske fint, men må desværre sige at det nok ikke kræver mere end en tur mere før Rebecca er bedre på ski end jeg er.
 


lørdag den 9. marts 2013

Sommerkjole til Rebecca

Under alt min gave syning i sidste uge, fik jeg også lavet denne sommerkjole til Rebecca. Hun fik den til sin fødselsdag i tirsdags, hvor hun fyldte 6 år. Stoffet faldt Rebecca pladask for, en dag hun var med mig i en stofforretning, for at finde stof til hendes jumpsuit. Hun fandt hurtigt stoffet, helt anderledes end jeg havde regnet med hun ville vælge, men det skal i nok få at se når den bliver helt færdig.
Efter at have kigget sig lidt mere omkring fandt hun dette fine blomstrede stof. Det kunne blive en fin kjole syntes hun og det må jeg da give hende ret i. Mens tøsens opmærksomhed var et andet sted, lykkedes det mig at få lidt af stoffet med hjem og at få kjolen syet uden hun opdagede noget.
Rigtig friske sommerfarver til en kjole. Overvejer lidt om jeg skulle lave et bælte til og hvis skal det skal være i det blomstrede stof eller være ensfarvet og i så fald hvilken farve?
Desværre har jeg ikke et billede af Rebecca i kjolen, men hun har allerede valgt to lejligheder i den kommende uge hvor hun vil have den på, så mon ikke det vil lykkedes at få taget et billede med modellen i kjolen.






fredag den 8. marts 2013

Barn sygt og færdig tæppe

Blev i dag ringet op af børnehaven, for de havde en lille sløj pige liggende på sofaen. Hun skulle ellers have været på tur til Louisiana for at lave kunst, hun havde glædet sig hele ugen. I stedet måtte jeg hente hende og vi sidder nu og slapper af i sofaen. Det er ikke meget jeg kan foretage mig for hun slapper bedst af, når jeg sidder ved siden af hende.
Hun har fået sit sengetæppe over sig. Det er nemlig blevet færdig. Jeg begyndte med tæppet i efteråret. Det skulle være mit første patchwork projekt og jeg fik klippet firkanter, syet dem sammen fik sat bagbeklædningen fast og var gået i gang med at quilte lagene sammen. Tæppet blev dog ikke færdig før jeg startede på mit andet tæppe projekt, som selvfølgelig blev først færdig. Tæppet kan ses her. Først i sidste uge blev Rebeccas sengetæppe færdig. Selv er jeg ikke helt tilfreds, men på trods af skæve firkanter, skæve sammensyninger og skæv quiltning er hun er glad og det pynter på sengen - og så er det et godt putte tæppe når man er syg, så helt tosset er det jo ikke . Næste tæppe projekt er byt en lap tæppet, dernæst kommer endnu et, mangler bare et mønster og noget mere stof som passer sammen med det rødlige og sorte jeg allerede har.

torsdag den 7. marts 2013

kjole i heste stof


Da min kære niece er rigtig glad for heste var jeg i gemmerne for jeg vidste jeg havde et lille stykke stof der måske kunne falde i damens smag. Kombineret med lidt retro og et pipingbånd blev det til denne fine tunika. Jeg syntes det var synd at sætte elastisk hele vejen rundt i taljen,  hun skulle jo gerne kunne se de fine heste. Istedet syede jeg kun elastik i siderne.





Eline har sendt mig dette billede hvor hun er i den fine kjole. Håber det er ok med moren at jeg har brugt billedet.

onsdag den 6. marts 2013

Bukser til niecen

Under min gave syning kom også disse bukser ud af maskinen. De er til min niece, Eline, selvom jeg tror de er alt for store. De ser i hvert fald meget lange og smalle ud. Lidt skævheder er der også, men de blev sendt afsted alligevel, så kan jeg se hvordan modellen passer og mønsteret kan blive rettet til. Bortset fra det syntes jeg de er blevet meget søde. Nu må vi se hvad Eline siger, eller rettere hendes mor.


kjole i jersey

I sidste uge brugte jeg en del tid ved symaskinen. Der skulle laves gaver til både Rebecca og hendes kusine Eline. Til Eline som fyldte 2 år, brugte jeg et par forskellige mønstre og hold da op en størrelses forskel der er selvom størrelsen er den samme.
Det første jeg syede var denne kjole i bomulds jersey. Jeg var meget i tvivl om stof sammensætningen. Førhen havde jeg ikke turde sætte det sammen, jeg ville være bange for det blev for meget. Syntes faktisk den er blevet rigtig fin, selvom den måske er lige stor nok. Der var bare lige det der med at lave nogle pæne søm i stoffet - er ikke sikker på jeg nogen sinde bliver gode venner med den type strækstof. Endte med at bruge et søm til strækstoffer for det blev slet ikke pænt med en tvillingenål. Syntes baredet foldede sig for meget sammen. Øv øv
Hvad jeg ellers har fået produceret må i have til gode til et andet indlæg.


tirsdag den 5. marts 2013

Fødselsdags hygge

I dag er det 6 år siden denne lille uldtot kom til verden. Hun kom lige på terminsdagen, hvilket var en perfekt gave til moster, som også har fødselsdag i dag. Man kan rolig sige at hun var nogle timer om at finde ud, men ikke så snart sad jeg med hende i armene inden det næsten var glemt.



Meget er sket siden da og man bliver ved med at undres. både over hvor tiden er blevet af, hvor stor hun er blevet. Pludselig siger eller gør hun et eller andet som får en til at tænke at nu er hun ligepludselig blevet stor.

Det har været en ren hygge eftermiddag, fødselsdag for familien holder vi senere, så Rebecca havde en veninde med hjemme. De legede godt og brugte rigtig lang tid på at pynte en lagkage, for selvom vi ikke var flere syntes jeg da ikke hun skulle snydes.

Sådan så hun ud i dag efter efter en god dag i børnehaven. Endnu et mudderbad og en dejlig flyverdragt - Det har helt sikkert været sjovt.