Sider

tirsdag den 1. november 2016

Glow in the dark strygestof

Der er igen blevet leget lidt med strygestof. I anledning af Halloween skulle jeg da lige prøve glow in the dark strygestoffet. Fed effekt der lige gir det ekstra.



Halloween tordensky kostume


Dansk tradition eller ej, så må man nok erkende, at Halloween er kommet for at blive. Ungerne elsker det og man må sige der bliver gjort noget ud af udsmykningen når man kigger sig omkring.

Til Halloween høre udklædning og herhjemme er der nærmest gået sport i at finde på og lave et kostume. Faktisk tror jeg aldrig, at jeg har købt et færdiglavet kostume til mine piger. Dermed ikke sagt at vi ikke har et par kjoler liggende og de gaver de har fået er også blevet godt brugt.

Rebecca og jeg brugte en del tid på kostumet. Vi har leget med balloner, papmache, pudefyld  og skumgummi. Helt uden udfordringer var det dog ikke, for de forskellige materialer var ikke meget for at hænge sammen. Efter et par forsøg lykkedes det dog til sidst. Som kronen på værket fik skyen en gang lyn (lyskæde, kunne desværre ikke finde en derkunne blinke) og regn.



Halloween tur i skoven


lillesøster hjælper til


Ligner vist ikke så meget endnu

Kan man mon se hvad det er

Så er skyen færdig









tirsdag den 13. september 2016

Sommerferie og efterår

Når jeg kigger på kalenderen bliver jeg lidt trist. Den siger 1 september (- eller det gjorde den da jeg startede dette indlæg) hvilket jo betyder at sommeren er slut. Jeg nåede lige at blinke med øjnene. Nu sidder jeg her og undre mig over hvor den sommer blev af?

Min intention var at blogge noget mere, men med sommer, børn og ferie kunne jeg have sagt mig selv at det var en illution. Vi har nydt sommeren, været på legepladser, klatret i træer, været på camping, i sommerland, på stranden og andre småture. Vi har solet os og hoppet i vandpytter. Vi har i det hele taget rigtig hygget os.

Når man er sommer menneske som jeg er, må man prøve at finde fordelene ved efteråret og at vi går den møke tid i møde:

Naturens forandring, alt bliver så utrolig smukt og farverne ubeskrivelige. Ta´ ungerne med en tur i skoven, der så meget at hente, at der er til flere timers hygge når man kommer hjem.

Pollensæsonen lakker mod enden

Til mørke og køligere vejr, høre stearinlys, Kaffe/te/cacao og hygge under tæppet

Halloween. Selvom det ikke er en dansk tradition har vi alligevel taget den til os. Ikke at vi gør det store ud af det, men Græskar og et kostume bliver det nok til.  Hmm mon det også bliver dagen før i år?

Jul, allerede nu har et par julegaveideer sneget sig ind i hovedet, nu mangler jeg bare tid.

Indetid  = kreatid

Kreatid = sy tid,  cuttetid, nørkletid. Tid til alt den kreativitet der ikke har været hele sommeren. Rebecca og jeg har Allerede et par ideer på tapetet og mon ikke Natacha er så gammel nu at hun sagtens kan være lidt med på sidelinien .

Men inden det bliver alt for efterårs agtigt, skal vi først nyde alt det gode vejr, som september forhåbentlig bringer -og indtil nu kan vi jo ikke brokke os. Vi nyder alt den tid ude som overhovedet er muligt.
Mens det stadig føles som sommer, får  lige et billeder fra ferien






















tirsdag den 7. juni 2016

Army trøje


Da jeg syede denne trøje var jeg meget i tvivl om, hvordan den ville blive modtaget og om den overhovedet ville blive brugt. Alligevel syntes jeg ikke min store niece skulle snydes for en hjemmelavet gave. Hun er 11 år gammel og kjoler, perler og andet tøset var et no go.
Stoffet valget var på plads og efter at have kigget div mønstre igennem flere gange, endte det med en noget modificeret ottobre model. Resultatet blev ret godt og jeg tror faktisk, at Tøsen syntes den var ret fed.






søndag den 5. juni 2016

Hurra hurra hurra

Helt utroligt er det, hvor hurtig tiden går. Syntes lige jeg er kommet hjem med lillepigen, men så pludselig i Fredags blev Natacha 2 år.

Hurra hurra hurra. Hver morgen synger Natacha fødselsdagssang. Hurra hurra hurra og kage (stadig med en blanding af et barn er født i betlehem) Nu var det vores tur til at synge fødselsdagssang for hende. Det var rent luksus, da jeg havde mulighed for at møde 35 min senere på arbejde, gav det os en hel times ekstrra morgenhygge. Skønt at se Natachas ansigt da hun vågnede til sang. Først meget træt, men hurtigt kom et stort smil. Vi hyggede med morgenmad og et par gaver.

Tanken var at jeg ville ha syet en lille kjole til hende, men måtte erkende, at det var der bare ikke tid til. I stedet endte det med lidt leg med cutteren og lidt strygestof. Det blev der denne fine boddy ud af.
Natacha blev glad for den og især for de to flag hun kunne se.









I vuggestuen er der en nul sukker politik, så hvad finder man lige på når der skal deles ud, hvis man ikke lige syntes, det skal være de traditionelle boller eller frugt? Jeg endte med at bage en gang banan/kokus muffin. De blev en succes både i vuggestuen og herhjemme hvor vi lige nåede at få en smagsprøve. Selvom vi ikke er sukkerforskrækket herhjemme er det ikke sidste gang vi har kastet os over disse muffin. I vuggestuen blev hun igen fejret med sang og en gave som hun stolt viste frem da jeg hentede hende.






Gave fra vuggestuen - en lille sangbog


Helt sukkerfri var dagen dog ikke for Rebecca fik lov at stå for lagkagen. Hun var selv med ude at købe ind og fandt frem til de ingredienser hun ville bruge. Normalt bager vi selv kagebundende, men denne gang snød vi og det var kun til banancremen hun havde brug for en smule hjælp. Til min store overraskelse var hendes forbrug af flødeskum meget lille.









Som bekendt siger man at skinner solen på ens fødselsdag, så har man været sød. Natacha må altså ha været ualmindelig sød, for her stod solen stået på hele dagen og jo længer op af dagen vi kom, des varmere blev her. (En time efter dette billede blev taget, ca kl 20, var temperaturen steget til 32,3, den steg yderligere til 35, men da stod solen også lige på. Nu mangler jeg bare at finde en måde at gemme varmen på til vinter for der er problemet at komme over 19 grader)




Eftermiddagen blev brugt udenfor i solskindsvejret, hvor de to rigtig hyggede. Fødselsdagen betød meget for Rebecca og der var ingen tvivl om at hun var den stolte storesøster














søndag den 29. maj 2016

Leg med cutteren

For tiden får jeg leget en del med cutteren, men for at ideerne skal komme rigtig ud er der en del legen med tekst og filer på computeren. Mange materialer skal prøves af, men for tiden bliver der mest leget med vinyl, strygestof og papir. Der er blevet lavetet par forskellige størrelsesmærker til mine kreationer og senest har min pc fået en lille makeover.











mandag den 23. maj 2016

Kjole med Ariel

Min niece elsker Disney - lige som resten af familien. Hun er især vild med Ariel fra den lille havfrue, måske fordi hun har det flotteste røde hår, ganske som hende selv. Netop derfor var jeg ikke i tvivl da jeg så stoffet, det måtte bare hjem.  Det blev der denne lille model ud af.







onsdag den 18. maj 2016

Prinsesse Sofia kjole

Det sker - ikke så ofte, som jeg gerne vil, at jeg får lidt tid ved symaskinen. Den sidste mdr har maskineriet blot samlet støv. Alligevel har jeg en del ting, der ikke er blevet vist frem på bloggen.

En del billeder ligger stadig på kameraret og andre venter på computeren, De skal blot finde vej til de rigtige mapper - Nu mangler jeg bare, at finde det helt rigtige system, så billederne er til at finde igen.

Denne kjole syede jeg til min yngste niece (at det var i julegave fortæller vist lidt om mine manglende indlæg).


fredag den 8. april 2016

Scan`n`cut og fødselsdagsgaver

Gennem længere tid havde jeg haft kig på Brothers scanncut, men havde egentlig besluttet mig for at vente. Altså indtil jeg var på alt om håndarbejdsmesse i Rødovre, hvor den pludselig stod foran mig. Den ville bare med mig hjem, så der var ingen vej udenom. Jeg undskyldte mig med, at det var en noget forsinket julegave, tidlig fødselsdagsgave og så måtte jeg jo spare lidt på selvforkælelsen.

Sidste weekenden havde jeg lånt et lokale på arbejdet og så var det så tid til et lille kursus i mit nye legetøj. Der blev leget med maskinen og svg filer i inkscape. Lærte en masse og fik en hel del inspiration, hvilket jo er helt fantastisk

Takker systing.dk og alle deltagere for to fantastiske dage.

Søndag skulle Rebecca til fødselsdag, ved et par piger fra klassen, men hvad gør man lige når man sidder lørdag aften og endnu ikke har fået købt en gave. Vi kunne selvfølgelig ha købt noget på tanken søndag morgen, men nu hvor min hjerne kredsede om cutteren, måtte den jo tages i brug. Aftenen blev brugt på at lave en fil. Når jeg nu havde en ide, så måtte jeg jo lige lære hvordan man fik teksten til at bue.

Søndag morgen var det tid til at skære filerne på cutteren, her ses det færdige resultat.






onsdag den 23. marts 2016

Julen vare lige til påske

Herhjemme bliver der stadig sunget julesang og selvom påsken er lige om hjørnet, tror jeg det fortsætter. Hver aften når jeg har puttet Natacha ligger hun og synger. Nu er det ikke fordi hun kan meget af teksterne, men man er sjælden i tvivl om melodierne. For tiden bliver der sunget aleluja aleluja, efterfulgt af hurra hurra hurra og kage. Så en god blanding af Et barn er født  i Betlehem og fødselsdagssang er hverdag herhjemme. Egentlig er det jo ganske hyggeligt. Hvis vi synger (prøver på det), så fortsætter hun, så godt hun kan. Hver gang vi går forbi en flagstang med flag eller vimpel udbryder hun hurra hurra hurra. Der sker meget med sproget for tiden og hun er god til at fortælle hvad hun ser. Nogle ord skal man lige høre en ekstra gang eller to inden man forstår hvad hun mener. Dog har jeg bare af at fange ordene hurtigt for den lille dame har tempereret.

Mens vi stadig er lidt ved julen får i lige et billede af kagen som Rebecca havde med i skole. Hver elev skulle i december have en lille gave med til klassen, men da hele 2 årgang blev delt (for en periode), tilbød vi at bage en kage til hele årgangen, når de alligevel skulle holde afslutning sammen.

Hvordan julekagen skulle se ud var der ingen tvivl om, nu hvor det var en gave. Selv kunne jeg ha ønsket et langt bedre finish, men sommetider må man lære at sige pyt og huske at bruge et fad der kan være i køleskabet, for jeg skulle hilse at sige, at det ikke var helt nemt at flytte kagen da den var færdig.




mandag den 21. marts 2016

Forårs - påske kjole

Ingen gang 2 år og Natacha har været til påske frokost uden sin mor. Nu var det i vuggestuen der skulle hygges lidt, så det må vist siges at være noget andet.

For snart længe siden faldt jeg over stoffet, som siden har ventet på hylden. Det var tænkt til et par sommerkjoler til pigerne, men nu hvor det er forår og påsken lige om hjørnet syntes jeg der skulle nogle glade farver gennem maskinerne. - Og når man nu skal til påskefrokost, ja så skal man vel have en ny kjole?

Endnu en kjole i det fine stof er på vej gennem maskinen, desværre kræver jobbet, at man er til stede, så problemet er som altid det med tiden, men jeg er vel langt fra den eneste med det problem.

Desværre var der ikke engang en meter af stoffet, ellers kunne jeg godt ha´ leget lidt med det til noget til mig selv. Ikke fordi jeg går meget i digitalprint, men syntes det er et herligt motiv og farver der gør en glad i låget.

Natacha er glad for sit tøj med digitalprint, nok mest fordi det er motiver som hun kan genkende. Ofte giver det anledning til en lille snak om dyr, dyrelyde, farver eller noget helt andet, hvilket er ret hyggeligt. I får lige en række billeder af tøsen, som er i fuld gang med at hoppe og danse.



ky ky - fin fin

Hvem ved hvad hun tænker.

Der bliver danset

og kigget

og kysset



 


torsdag den 10. marts 2016

kjole i jersey

Syntes lige i skal se et billede af kjolen som jeg syede til Rebecca.  Hun havde længe ønsket sig en kjole der var lidt længere og med lange ærmer. Den havde været længe undervejs men omsider blev den færdig. På kom den med det samme og så var der ellers dømt mor datter hygge med MD og Disney on ice.









torsdag den 25. februar 2016

Disney on ice - en mor/datter tur

I julegave fik Rebecca 2 billetter til Disney on ice. Tanken var at hun skulle have noget, som ikke bare ville havne i et hjørne efter ganske kort tid. Biletterne var tænkt som en mor /datter tur, bare hende og mig. Med lillesøster afsat tog vi afsted lige så snart jeg fik fri fra arbejde. Helst havde jeg hele dagen fri, men vinterferie i uge 7 var desværre en umulighed. - Så ærgeligt når man ikke kan få fri når børnene har ferie.
Efter en tur med toget nåede vi til København, hvor vi osende lidt rundt. Havde håbet at vi kunne finde en jakke til Rebecca, men måtte ret hurtig opgive, da maverne gerne skulle fyldes inden showet. I gætter aldrig hvor hun gerne ville spise?  Ja vi tog en tur på den gyldne måge. København bugner sikkert ned spisesteder, men hvor tager man lige sine unger med hen? Nå men det var hendes aften så hun fik lov at vælge. Vi hyggede rigtigt mens vi sad der og spiste.
Efter maden fik hun en lille gave. Egentlig var det ikke en gave, men jeg havde færdig syet en kjole til hende, som hun havde ventet længe på uden dog at have set den. Tænkte hun ville blive glad for at få den sådan en dag og ganske rigtig. På kom den med det samme.
Vi nåede frem til forum og selvom jeg var forberedt på høje priser fik jeg alligevel et chok. Jeg kan kun sige medbring den store pengepung - og så lidt ekstra!!!
Vi fandt vores pladser og inden længe startede showet. Med Rebeccas alder er alting ikke længere helt så magisk og der skal gerne være en forklaring på alt. At Peter Pan kom flyvende, tja det er jo bare en snor . Og når de store ting kommer ind på scenen har hun helt styr på hvordan det foregår. Historierne var kortet en del ned, hvilket hun ikke var helt tilfreds med, bortset fra det så syntes hun det var et rigtig godt show
Vi var  begge begejstret, men dog enige om at vi gerne ville ha været lidt tættere på, men så kan man jo bare lære at være ude i  ordentlig tid. (Ærgeligt for dagen før da jeg kiggede var der billetter, men når man står i Sverige uden nem ide, kan det ikke lade sig gøre, når det er første gang man bestiller over billetnet).

Om det bliver Disney on ice til næste år vides endnu ikke, men det er i hvertfald ikke udelukket. En ting er sikkert og det er at det ikke er den sidste pige tur vi har taget sammen. Sidst spiste vi brunch og "fodrede fisk" og i mandags hvor jeg var så heldig at have en fridag var hun til frisør og vi fik lidt godt at spise. Det at lave noget sammen, bare hende og jeg, er  utrolig vigtigt, for selvom hun er meget glad for lillesøster, så tager den lille (ikke så lille længere) en del af mors tid. Hvad vi finder på næste gang har jeg ingen ide om, men hvis du har en god idé så tager jeg gerne imod.

Billederne er taget med mobilen og er ikke den bedste kvalitet, alligevel får i lige et glimt fra vores tur.