søndag den 4. november 2012

At lyve for sit barn

Det er vist de færreste der syntes at det er ok at lyve for sit barn. Alligevel er der undtagelser for mange af os. Eller er det en løgn eller i virkeligheden et lille skub til fantasien. Her mener jeg for eksempel vores små hvide løgne her op til jul, hvor mange af os fortæller vores børn at selvfølgelig findes der nisser og julemanden er der jo også. Men det er jo ikke kun til jul. Hvad med tand feen og troldene.

Er det en løgn eller blot en måde at gøre tingene lidt mere magiske og hyggelige. Kan det i længden være med til at holde lidt mere på den der barnetro som ellers forsvinder ganske hurtigt. Mange er ikke særlig gamle før virkeligheden går op for dem, bare fordi en eller anden har sagt til barnet at det hele er løgn. Hele verden falder sammen og mange gange mister de helt troen på magien. Hvad er det der er så forkert ved at lade børn tro på trolde og nisser. Det er jo ikke noget farligt  og selvom de er frække bringer de jo noget godt med sig. Hygge, magi og glæde. Er det så forkert.

Men så igen  er der også lidt praktiske foranstaltninger i vores små løgne. Børnene holder sig i nærheden på landet og i skovene for man skal jo også passe på drille troldene. Åmanden hiver folk ned i vandet så det er om ikke at komme for tæt på. Børnene opføre sig pænt op til jul og tandfeen gør dem glade

Men når det så er sagt og vi har sat gang i vores små poders fantasi, skræmt dem godt og grundig  og gjort dem lidt glade, sidder mange forældre tilbage med spørgsmålet om det egentlig er ok?





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...