torsdag den 24. maj 2012

Filtede kugler

Som lovet kommer her en DIY på ildkugler - filtkugler. Det er Rebecca der demonstrere da det jo var hendes ide.

Det skal du bruge:
Uld
Filtenål
Filteunderlag
Brun sæbe eller sæbespåner
vand

Sådan gør du:
Tag en tot uld (til disse er der brugt ca 1 gram). Sno det i enden og filt det sammen med nålen. Dette gøres ved at stikkenålen flere gange gennem ulden så det filter sammen.Efterhånden som det sidder sammen vikles mere af ulden omkring og filtes med nålen.Pas på de små fingre da nålen er meget spids.Fortsættet med at vikle ulden omkring. Efterhånden dannes der en rund kugle.Filt kuglen så den sidder sammen og er pæn rund.Her er Rebeccas nålefiltede kugle.Så er tiden kommet til vand pjaskeriet, hvilket Rebecca syntes var enormt hyggeligt. Tag noget varmt vand og hæld noget brunt sæbe i. Hvis vandet bliver kold under processen fyldes bare mere i.Her har Rebecca valgt at alle kuglerne skulle en tur i vandbad, dette er dog ikke nødvendig. Tag blot en kugle af gangen.Dyp kuglen i vandet
Tril kuglen mellem hænderne, mens vandet presses ud. Dette gentages til du har en hård fast kugle.Dette gentages til du har en hård fast kugle.Her er den færdig filtede kugle. Nu skal den blot skylles i koldt vand, hvorefter den skal have lov at tørre.

Da dette er vores første diy er i eget velkommen til at komme med kritik så vi kan blive bedre.
Tak fordi i kiggede med

Laila og Rebecca

2 kommentarer:

 1. Hvad er det underlag Rebecca filter på lavet af? Flamingo eller lignende?
  Mvh
  Ketty

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ketty.
   Filte underlaget er lavet af en slags fast skumgummi, ikke flamingo. Så du kan stikke filtenålen ned uden den går hele vejen igennem og uden at underlaget flækker. Filteunderlaget kan vist købes i de fleste hobbybutikker og mener også jeg har set dem i søsterne grene. Håber det kunne bruges, ellers vender du bare tilbage.

   Laila

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...