lørdag den 30. juni 2012

rent legNår man nu har et stykke legetøj af en telefon, der kan bruges til andet og mere end at ringe fra, skal der jo leges lidt. Derfor må jeg jo også prøve at skrive et indlæg fra den.
Det kan jeg så gøre mens Rebecca hygger sig med at plukke skov jordbær.

torsdag den 28. juni 2012

hyldeblomst saft med og uden sukker

Sommeren er en af de bedste årstider og jeg elsker den og største delen af det der følger med. Hyldeblomsterne er ikke en undtagelse og da der allerede er tømt godt ud i den første portion hyldeblomstsaft, har Rebecca og jeg i dag været ude at plukke flere hyldeblomster. Det blev til temmelig mange, så nu er køleskabet fyldt med saft. Hele to store portioner. Det er dog kun den ene der er til os selv. Den anden portion er til olde. Hun har diabetes og derfor er denne portion lavet uden sukker. Indtil videre tegner begge portioner rigtig godt og vi glæder os meget til at smage.

Det var helt tydelig at vi ikke var de første til at plukke de herlige blomster. Heldigvis er der nogle store træer så der er mange. Nu har jeg så indtil det er hyldebær tid til at finde ud af hvordan jeg får fat i alle de dejlige bær helt oppe i toppen af træerne. Hyldeblomsterne er i sig selv en rigtig sød blomst. Den smager og dufter dejligt, men i kan slet ikke forestille jer hvordan mit tæj så ud bagefter. Desværre har jeg ikke fået taget et billede, men bukserne var ihvertfald ikke sorte længere.


Saften står og trækker i køleskabet - vi kan næsten ikke vente med at smage.

tirsdag den 26. juni 2012

sol nederdelen ruller afsted

Så er det rulleskøjte tid. Desværre har jeg ikke selv et par, men så må jeg jo nøjes med at se Rebecca køre afsted. Hun er blevet ganske god. På med beskyttelse både på knæ. albuer og hænder og ja så selvfølgelig cykelhjelmen og så afsted. Her køre hun i sin nyeste solnederdel, en rigtig sommerlig sag. Men det passer fint til damen da hun gerne vil være en rigtig sommer pige. Har lige smidt den til vask så et ordentlig billede af nederdelen må blive en anden gang. En ny cykelhjelm er vist det næste jeg skal på jagt efter til hende. Denne er lånt, da hendes egen er mere end slidt op.


lørdag den 23. juni 2012

Kosten er klar
Så har jeg kosten klar til Bloksbjerg! Er der mon nogle af jer med søstre der skal med i år? Det bliver rigtig hyggelig og vinden har lige den helt rigtige retning. Det ser ud til opklaring, men husk hellere paraplyen!

torsdag den 21. juni 2012

Bio tur

Man kan ikke køre ind i en biograf og der kan ikke være biograf uden for. Det mente Rebecca i hvert fald. Derfor var hun rigtig forundret da vi lørdag fortalte hende at vi skulle køre ind i en biograf og hvor man kunne sidde i bilen. Det var ikke til at tage fejl af, at hun var overbevist om, at nu havde det slået klik for både hendes mor og Michael. Vi fandt hendes dyne frem og kørte afsted. Da vi nåede drive in var vi  i god tid. Vi kiggede lidt rundt og man må nok sige at det er nogle ordentlige film skærme. Derefter blev der købt lidt cola og popcorn. Dette var helt vildt da der ellers er forbud mod sådanne ting i bilen.
 Rebecca fik lov at sidde hos mig på forsædet, mens vi smovsede. Det var rent hygge og da hun så ikke kunne mere, ja så var der jo heldigvis et bagsæde, hvor hun kunne ligge og sove til filmen var slut. Hun syntes det var en lidt sjov oplevelse og har snakket meget om det, samtidig fik vi ulighed for at komme lidt ud, uden det krævede den helt store planlægning. Næste gang bestiller vi dog tørvejr til hele aftenen.fredag den 15. juni 2012

Mere lynlås i metermål

Mon i kan gætte hvad det er?


Efter jeg forsøgte mig med min første lynlås taske er jeg blevet lidt bidt. Det blev hurtigt til endnu en taske i samme farve og størrelse som den første. Siden har flere meter lynlås fundet vej ind i min stue.
I aftes fik jeg lavet dette smartphone etui. For at beskytte telefonen har jeg lavet en ekstra lomme inden i. Lynlåsen kan dog stadig åbnes helt.

Her er en taske magen til den første i grøn og sortHer er lynlåsen fra det første billede blevet lynet og wupti her har vi min nye taske til min telefon. Det er vist lige før man kan kalde det for en bi - taske.


onsdag den 13. juni 2012

Hyldeblomst pandekager

Er der noget mere forfriskende i sommervarmen end et glas hjemmelavet hyldeblomstsaft. Havde glædet mig til at lave en ordenlig spand fuld, men det blev ikke idag da tiden bare fløj afsted. Vi havde dog et par blomster med hjem og de skulle jo ikke gå til spilde. Derfor lavede vi en ordenlig portion hyldeblomst pandekager. Det er noget så simpelt: dyp dem ned i pandekage dejen og så en tur på panden. Smager også rigtig godt over bål, men dem har vi ikke mange af på 2 sal.
Saften er ikke glemt, men står på to do listen for en af de kommende dage

tirsdag den 12. juni 2012

"Mors pakke"

Med posten i sidste uge kom der en lille pakke, jeg har nemlig været den heldige vinder af en give away. Egentlig var adresseret til mig, men Rebecca fik dog lov til at åbne den da jeg ikke ventede andet med posten. Jeg fortalte hende at pakken var til mig. Alligevel var det med stor spænding at hun åbnede pakken. Hun åbnede den med stor forsigtighed og med et stort smil på læben udbrød hun "mor det er billeder med smølfer. De skal stå inde på mit værelse". Der gik ikke mange minutter før de havde fået en plads inde på en af hylderne på hendes værelse. Vi takker Tamra som har bloggen avekatten for de flotte billeder

Her åbner Rebecca spændt mors pakke;-)


Flotte smølfe billeder

Her ses de flotte smølfe billeder, som allerede har fået en vigtig plads på børneværelset.

fredag den 8. juni 2012

Ovnen optaget

Ovnen er optaget for vi er herhjemme inde i en periode, tror vi kan kalde den hama perioden. I dag har farverne stået i neon og et par perleplader har set dagens lys. Vi har også fået smeltet nogle perler, så de er klar til et armbånd eller en lille halskæde. Derudover har vi også fået lavet en lille perleskål. Det er ikke meget jeg selv får lavet imens vi perler, da det er noget af et tålmodighed og pille arbejde. Man glemmer helt hvor lang tid det tager at sortere alle de rigtige farver fra. Det letteste havde selvfølgelig været at købe hver farve for sig, men når vi nu har en ordenlig spand fuld, ser jeg ingen grund til at købe flere (selvom jeg ikke er i tvivl om at de nok skulle blive brugt).
Selvom det garanteret finders flere steder på nettet, har Jeg lovet at vise hvordan jeg laver disse skåle, derfor kommer her en lille diy.


Smør en skål med lidt olie (vær sikker på at skålen kan tåle at komme i ovnen)


Hæld perlerne i og pres dem op langs siderne. Skal du lave mønster kræver det lidt mere tålmodighed, så er det de små, der skal i gang eller er tålmodigheden ikke lige med dig, kan du med fodel lave en skål i alle farver.

Sæt skålen i ovnen i ca 10 minutter. Hold øje med skålen undervejs da det pludselig går stærkt. Lad skålen køle lidt og tag den så fri af formen.


Sådan laver du perler af hama perler:

stil perlerne op på en bageplade. Giv dem nogle minutter i ovnen

 Husk at holde øje med dem, da de ellers ser sådan ud!


torsdag den 7. juni 2012

så blev der sorteret perler

Så har endnu en perleskål set dagens lys. Rebecca skulle nemlig lave en gave og var fast besluttet på hvilke farver den skulle have. Vi hyggede rigtig med at sortere i farverne og tror næsten der havnede lige så mange på gulvet. Midt i koncentrationen udbryder hun pludselig: Mor vi skal ikke lave dem her til jul. Nå hvorfor ikke spurgte jeg.  Jo fordi så kommer nissen bare og vil lave grød lige som sidste år.
Selvom årstiden nu er en ganske anden kan du her, hvordan der ser ud efter et nissebesøg.

tirsdag den 5. juni 2012

Lynlås taske

I lang tid havde jeg vredet min lille hjerne, alt hvad der overhovedet var muligt for at finde den helt rigtige gave til nonfirmanden. Jeg havde kigget i butikker og på nettet, desværre uden det store resultat. Jeg ville jo gerne at gaven vi skulle gi kunne være lidt personligt. Det lykkedes mig dog at finde en rigtig sød kæde og øreringe til hende. Selvom det i sig selv var en rigtig fin gave, syntes jeg alligevel at hun skulle have en lille ekstra ting for som altid, havde jeg i sidste øjeblik fået lige den helt rigtige ide.
Mig ud og købe metervis af lynlåse, for mit hoved sagde at hun skulle have en lille lynlås taske. Hvordan sagen lige skulle gribes an havde jeg ikke den fjerneste ide om, men det ville jeg nok finde ud af hen af vejen. Midtvejs i processen løbe jeg tør for sort tråd - den havde jeg ikke lige set komme. Afsted igen og så i gang. Selvfølgelig var dette en af de dage hvor symaskinen bare skulle drille. Det lykkedes mig dog at blive færdig og her er så det færdige resultatPlanen er at jeg skal lave endnu en. Den skal være til mig selv, da det er yderst sjældent jeg syr noget der er til eget forbrug. Jeg har lige lynlås nok til en, men må nok hellere ud at købe lidt mere da der allerede nu er et par interesserede

Ideer til fest

I weekenden var jeg til fødselsdag - nonfirmation i det Jyske. Her var et par rigtig søde ideer til borddækningen som jeg lige vil give videre.
Der var pyntet op i glade farver og som bordkort var en lille blomst med en (is)pind med (blomster)navn.
Vinen havde fået nye labels på, hvor der stod en lille historie om den unge pige og citater fra hun var ganske lille. Om halsen havde flasken fået et mærkat så man stadig kunne se hvilken slags vin man drak.
Den dyreglade og især hesteglade pige skulle selvfølgelig også have lidt pynt på bordet. Her var  bl.a køer, grise og heste, som havde fået en lille sløjfe, hvilket gjorde bordækningen rigtig personlig og hyggeligt.


Takker Sif og hendes familie for en rigtig dejlig fest.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...