fredag den 31. maj 2013

Disney frugt/fredagshygge - en lille historie

Fredag er lig med weekend og hygge. Jeg har før skrevet om vores fredags hygge. Vi ser som så mange andre Disney sjov. men i stedet for slik eller chips står den her på frugt. Rebecca glæder sig og hendes veninde er ofte med. En fredag aften havde hun to veninder på besøg. Den ene som i starten syntes det var mærkeligt med Disney frugt, men som nu syntes det er ret hyggeligt. Den anden veninde har Rebecca gået i børnehave med og nu i mini sfo. Hun har ofte hørt Rebecca tale om, at hun ikke fik slik. Alligevel kom det som en stor overraskelse for pigen, da der ikke kom slik på bordet. De første fem min var det ok, men da hun fandt ud af at det ikke var anderledes, ja så var det ikke sjovt længere. Nu var det kedeligt, hun ville hjem og tårerne blev ikke holdt tilbage.  Det var slet ikke sjovt, hun ville hellere hjem og have slik. Men jeg var Rebeccas onde mor som ikke ville ringe til hendes, da hun alligevel ville komme efter Disney - havde nok ikke ringet alligevel. Som tiden går bliver jeg mere og mere glad for at jeg begyndte med frugten da hun var lille.
På denne årstid hvor der er så meget forskelligt frugt er det bare skønt og der er større mulighed for variation. Oftest laver jeg et frugtfad, men det hænder også at det bliver en smule mere mere kreativt., som denne frugtskål


torsdag den 30. maj 2013

EG sommerhat

Nu er årets første sommerhat kommet ud af maskinen. Den er syet efter Elsebeth Gynthers mønster, fra bogen "børnetøj du selv kan sy", jeg kunne jo ikke vente med at komme i gang. Der skal sys flere hatte, men overvejer om der skal vlieseline i skyggen, eller måske er det nok med skråbånd.til at stive den af.  Til denne havde jeg ikke noget bånd i pasende farver så den blev i stedet syet sammen. Den er venbar og holdt i lilla nyanser


 


llll
mandag den 20. maj 2013

Sød sommerkjole

Så er en hyggelig pinse ved at være slut. Selvom vi bare har været hjemme, har vi rigtig hygget med at bage havregrynskager og drikke cacao. Rebecca og hendes veninde har rendt ind og ud hos hinanden og nydt de gode solskinstimer med at lege skovtur. Imens fik jeg lidt tid ved symaskinen, hvilket gjorde at jeg fik denne kjole færdig. Her til aften blev den sidste knap syet i, så nu er den klar til en rigtig solskindag
Jeg har en smule af stoffet tilbage og overvejer om man skulle lave en machende sommerhat, evt en venbar af slagsen. Desværre har jeg ikke noget stof liggende som jeg kan bruge på indersiden. Jeg må nok ud at shoppe lidt inden jeg begynder på den.


lørdag den 18. maj 2013

Veninde nederdel

Så er der blevet  kreeret disse to nederdele. De er helt ens og var til Rebecca og hendes veninde. Et par rigtige veninde nederdele med blomster og hjerter. De er syet som en hel sol, så det tog ikke lang tid at køre dem gennem maskinen. Retro stoffet har lagt på hylden længe og jeg har før syet en lignende nederdel og Rebecca syede sin første kjole af stoffet, du kan se dem her.
Den første nederdel jeg syede kom desværre med et forkert barn hjem fra børnehaven og forældrene reagerede ikke på den seddel jeg skrev til dem. Jeg har fuld forståelse for at man i farten kan få noget forkert med hjem, men at lade barnet gå hjem i noget der ikke er ens eget og så ikke reagere på henvendelser det forstår jeg bare ikke. Nå men det er længe siden og nu er der kreeret et par nye, du kan se dem her under.
Tøserne er rigtig glade for deres matchende nederdele og det blev til dans under dagens varme sol.


En nederdel til Mathilda 

 og en nederdel til Rebecca

 Så er der kommet sving i skørterne

fredag den 10. maj 2013

Lille hyggelig anretning

Den anden aften, hvor Rebecca og jeg sad og slappede af i sofaen, rejste hun sig pludselig. Hun forsvandt en tur ud i køkkenet. Hun skulle lige hente noget, sagde hun. Der gik ikke længe inden hun kom tilbage. Med sig havde hun disse to muffin forme. I dem var små kiks, vindruer og jordbær, skåret i små bidder. Med et lille stykke stof som dug, en lille buketblomster - også plukket af Rebecca, blev det bare så hyggeligt. Hvor er det bare dejligt at hun selv tager initiativ til at gøre sådan nogle ting, glæder mig til at se hvad hun finder på næste gang


 onsdag den 8. maj 2013

Neonpart kjole

Stoffet med dyreprint, som jeg har vist tidligere, har nu afsluttet sin tur gennem symaskinen. Det er der blevet denne neonpart kjole ud af. Kjolen er en alm a model, syet i det lækreste bomulds jersey. Som kontrast har jeg sat noget neon fold elastik på hals, ærme og for neden på kjolen. Efterfølgende har jeg lavet et lille bælte, med en knap, betrukket med samme stof som kjolen. Hvad mener du - skal der bælte på kjolen?
Her kommer en gang billede spam af modellen, der rigtig nyder det herlige forårs vejr. 

lørdag den 4. maj 2013

Ulempen ved forår

Her har man gået og sukket efter foråret og nu er det endelig kommet. Der er bare et men, et stort men. Alt det der med pollen kunne vi altså godt leve uden! Det fik jeg at føle i dag, da der var arbejdsdag i vores afdeling. Flere beboere mødtes til morgenkaffe for derefter at klippe i lidt grene og lue lidt ukrudt. Det var også ganske hyggeligt, men hvorfor skulle et hele lige foregå under birken. Det blev med lidt våde øjne og en del snøften.

Selv tøserne hjalp til. Bedst var det nu at hjælpe med at køre affaldet væk, for derefter at blive kørt tilbage i trillebøren. 
torsdag den 2. maj 2013

Hvad gemmer sig i papkassen?

Det er helt utroligt hvad der kan klemmes ned i en papkasse og hvor meget sjovt man kan få ud af den, sommetider skal der ikke så meget til.


onsdag den 1. maj 2013

Hemmelig penneven #3 - Mit bidrag

Så er min gave til min hemmelige pennevenne nået frem og her er hvad jeg sendte til Christina
Noget der varmer i den kolde tid - Tebrevs etui med te

 Noget der repræsentere mig - noget der kan tages med over alt
-Lynlåstaske

 Noget der sætter tankerne igang

En ting man kan være kreativ med

En lille ting fra mig

Et smugkig

For øjeblikket har jeg gang i endnu et jersey projekt. En dyreprint kjole med neon. Det skal blive til Rebecca så hun har jo også en mening om sagen. Her er et lille smugkig inden den er færdig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...