onsdag den 28. november 2012

Jongleret i hovedet

Den stod på lidt sofa hygge, da Rebecca tog sig til hovedet og sagde "jeg er helt jongleret i hovedet." Hmm den måtte jeg lige have en gang til for troede jeg havde hørt forkert. Det hun mente var et hun var lidt svimmel da det hele kørte lidt rundt. "Kan du ikke se mit hoved drejer rundt" sagde hun.


mandag den 26. november 2012

Julehjerte i nye dimensioner

De kreative sysler har der ikke været tid til denne weekend, da den både har stået på julefrokost og arbejde. Så selvom jeg ikke er nået til at flette julehjerter, syntes jeg alligevel i skal se det lille hjerte, som prydede væggen ved vores julefrokost.


onsdag den 21. november 2012

Så er julen skudt igang

Selvom der er længe til jul - eller det troede jeg, men tiden går hurtigt og nu er det gået op for mig, at det er lige om lidt. Hvordan jeg på nogen måde skal nå alt det jeg havde i tankerne ved jeg ikke. Jeg håber lidt på at julenissen lige smider et par ekstra timer forbi i løbet af december. Så heldig er jeg nok desværre ikke. Derfor er vi så småt startet med julerierne.
Mens Rebecca har fundet silkebånd og palietter frem fra morens femmer, har jeg flettet julehjerter til hendes værelse. Projektet er ikke blevet færdig, men så må vi se om vi kan få lidt hygge tid i morgen eftermiddag. Her er et lille glimt af dette års første jule projekt.tirsdag den 20. november 2012

Juledrillerier på jobbet

Så kom jeg lige til at love, at jeg sammen med en kollega ville finde på lidt julesjovt til arbejdet. De sidste par år har de købt en gave og så trukket lod eller spillet om dem. Det syntes jeg personligt er lidt kedeligt og vil gerne have noget mere julesjov i december måned. Heldigvis er min kollega enig med mig, men iderene er stadig små.
Der er selvfølgelig den traditionelle med at have en drille nisse og så i slutningen af måneden gætte hvem der har drillet en. Men alligevel vil jeg gerne have lidt mere sjovt ind, så hvad kan man lige gøre. Kunne vi selv være ekstra små drillenisser, som drillede alle uden at fortælle noget om det, eller kunne man lave en skål med drillerier, som nisserne mindst en gang om ugen skal trække fra og så lave den drilleri der står på sedlen. Måske holder det ikke med de ekstra drillerier, hvad mener du eller måske du lige har ideen vi står og mangler? Har i jule traditioner på dit arbejde og hvad gør i?


fredag den 16. november 2012

DIY lynlås blomst

Tid er der ikke meget af, alligevel er der atter lavet lynlås blomster. Denne gang har jeg, som lovet, forsøgt mig med at lave en diy. Desværre er billedkvaliteten ikke eksisterende og da billederne er taget med mobil og i mørke må i vente med bedre billeder. Håber dog i kan se ideen alligevel.
Har du spørgsmål så sig endelig til, så kan jeg måske forklare det lidt bedre.Her er hvad du skal bruge:


Lynlås (jeg bruger lynlås i metermål og har her brugt ca 60 cm)
Tråd
Nål
Saks
Da lynlåsen kan være hård at sy igennem kan det være en fordel med et fingerbøl.


Sådan gør du:


Del lynlåsen i to (Du skal kun bruge den ene, men så har du jo til at lave en ekstra)
Tag skyderen af lynlåsen (hvis du bruger alm lynlåse)Fold ca en halv cm af lynlåsen ind. Jeg folder den lidt skråt, så syntes jeg midten af blomsten bliver pænest. Sy de to lag sammen, så det er lettere at styre.Sno lynlåsen rundt om til du har blomsterhovedet. Sy igen sammen for at holde på lynlåsen. Hvis det er svært at styre syr du bare et ekstra sting.


Tvist lynlåsen så en danner en  loop/blad. Sy den fast med et par sting. Sørg for at lynlås takkerne altid vender op ad, det giver det flotteste resultat. Størrelsen på din loop afhænger af hvor stor blomst du vil lave. Jeg har lavet mine ca 5½ - 6 cm

Bagsiden ser sådan ud og som du kan se er lynlåsen flad

Lav nu en loop overfor den første og sy den fast.Nu laves yderligere to loops så du i alt har fire.På samme måde syr du et blad fast af gangen mellem de fire du allerede har lavet. men så de er lidt i baggrunden. Du kan evt lave dem en lille smule større, men det afhænger jo af hvilket udtryk du gerne vil have frem.

Sørg for at du syet hele vejen igennem så blomsten ikke går op. Hæft ende på bagsiden og vupti du har en færdig blomst.


tirsdag den 13. november 2012

Armbånd af lynlåse

Så er lynlåsene endnu engang fundet frem. Denne gang fordi jeg ville lave en diy til mine lynlås blomster, men sådan gik det ikke. I stedet fik jeg en ide som lige skulle prøves af. En ide er gerne efterfulgt af flere, så der er blevet eksperimenteret lidt. Det er bl.a blevet til disse armbånd. Det er også lavet en ny slags blomst, men den får i se ved en senere lejlighed.
søndag den 11. november 2012

Værelset efter veninde besøg

Kender i det? En nyligt op ryddet børneværelse og så kommer veninden på besøg. Der går ikke mange øjeblikke før værelset igen er forvandlet. Alt legetøjet er revet ned fra hylderne og hvis du spør dem så leger de jo med det hele.
Rebecca og jeg har igen i dag haft gang i oprydningen. Alt hvad der var under sengen tog vi ud midt på gulvet så vi kunne få det hele på plads. Det var ikke så lidt der gemte sig der. En halv høj seng er god til mange ting, desværre er det også et godt gemmested for alt rodet.

 Alt dette gemte sig under sengen, legemad og udklædning er kommet på plads.
Sommerfugle hårbånd

Weekenden har indtil nu ikke budt på meget krea tid, men fik dog dette søde hårbånd færdig. Den har længe lagt med et par andre ufærdige projekter, men så lige mit snit til at gøre den færdig. Den er syet af en rest af sommerfugle stoffet som Rebecca er rigtig glad for. Den blev også taget i brug med det samme.lørdag den 10. november 2012

Vundet give away

Hvor er det bare dejligt når posten for en gang skyld kommer med andet end regninger og reklamer.  I går lå der en fin lille ting til mig. Jeg har nemlig været så heldig at vinde en give away hos superprinsessen. I pakken var disse to fine retro mønstre og jeg glæder mig til at prøve dem af. Mon ikke Rebecca og et par andre tøser ville blive glad for en ny kreation.
torsdag den 8. november 2012

Blomster af lynlåse

Det er efterhånden ingen hemmelighed at jeg gør det i lynlåse. Da jeg i dag skulle møde sent på arbejde blev der leget lidt. Det kom der disse blomster ud af. Med lidt øvelse tror jeg de bliver rigtig fine. Mon ikke der skal blive nogle sjove ting ud af dem. Til at starte med bliver der nok lavet et par hårbånd og så passer de godt til lynlås taskerne.


tirsdag den 6. november 2012

Lynlåstasker i nye farver

Så er der igen kommet nye lynlåse inden for døren. Denne gang i nye farver, Desværre passer de ikke i størrelsen med de andre, men syntes nu det er fine farver alligevel. Taskerne kommer i shoppen i nærmeste fremtid, men er du allerede nu interesseret så send mig en mail.
Den sorte/orange penalhus høre til de "gamle" lynlåse som jeg har vist tidligere. Du kan se dem her:  pung, taske, mobil etui og taske


søndag den 4. november 2012

At lyve for sit barn

Det er vist de færreste der syntes at det er ok at lyve for sit barn. Alligevel er der undtagelser for mange af os. Eller er det en løgn eller i virkeligheden et lille skub til fantasien. Her mener jeg for eksempel vores små hvide løgne her op til jul, hvor mange af os fortæller vores børn at selvfølgelig findes der nisser og julemanden er der jo også. Men det er jo ikke kun til jul. Hvad med tand feen og troldene.

Er det en løgn eller blot en måde at gøre tingene lidt mere magiske og hyggelige. Kan det i længden være med til at holde lidt mere på den der barnetro som ellers forsvinder ganske hurtigt. Mange er ikke særlig gamle før virkeligheden går op for dem, bare fordi en eller anden har sagt til barnet at det hele er løgn. Hele verden falder sammen og mange gange mister de helt troen på magien. Hvad er det der er så forkert ved at lade børn tro på trolde og nisser. Det er jo ikke noget farligt  og selvom de er frække bringer de jo noget godt med sig. Hygge, magi og glæde. Er det så forkert.

Men så igen  er der også lidt praktiske foranstaltninger i vores små løgne. Børnene holder sig i nærheden på landet og i skovene for man skal jo også passe på drille troldene. Åmanden hiver folk ned i vandet så det er om ikke at komme for tæt på. Børnene opføre sig pænt op til jul og tandfeen gør dem glade

Men når det så er sagt og vi har sat gang i vores små poders fantasi, skræmt dem godt og grundig  og gjort dem lidt glade, sidder mange forældre tilbage med spørgsmålet om det egentlig er ok?

lørdag den 3. november 2012

Så kom hippie bukserne på

Så kom dagen hvor vi skulle til oldes fødselsdag. Rebecca var klar med blomster og gave, for hun havde igen været i mors gemmer efter stof og denne gang syet en fin indkøbstaske. Desværre glemte jeg at tage et billede, så det må i have tilgode til en anden gang. 

Tilgengæld fik jeg taget et billede af hende i de nye hippie bukser som hun havde gemt til anledningen. Hun blev heldigvis rigtig glad for dem og syntes de er lidt seje. Så mon ikke der falder endnu et par bukser af til hende inden længe.

En lille advarsel for her kommer en billedspam.


Guld for enden af regnbuen

Er der guld for enden af regnbuen? Sådan lød dagens spørgsmål i går efter at jeg midt i alt min selvmedlidenhed, kom jeg til at kigge ud af vinduet. Jeg fik hurtigt kaldt på Rebecca og snart hang vi ud af vinduet. Vi var nemlig så heldige, at i ganske få minutter viste denne skønne regnbue sig for os.


fredag den 2. november 2012

Snyd ved trækning af give away;-)

Er nu kommet så meget ovenpå min forkølelse, at jeg med et døgns forsinkelse har trukket en vinder i  min første give away. Eller rettere en forkølet Rebecca har trukket den heldige vinder efter omhyggeligt at have været med til at folde samtlige 44 lodder + et ekstra lod for hun skulle da også vinde noget mente hun. Altså med 45 lodder i hatten trak vi en vinder.
Hele forløbet så således ud
Måske ikke overraskende så første lod således ud


Da vi skulle til trække den endelige vinder sagde Rebecca "Nej jeg skal lige lukke smilet" (hmm mon trækningen af hendes lod nu også var helt tilfældig?!)

Men efter at have tørret smilet af så det således ud:
Og vinderen blev Anja med den nye blog http://krea-amok.blogspot.dk/ Send mig en mail på lailaknattrup@gmail.com

Efter trækningen blev Rebecca ved med at trække til hun overraskende sad med to lodder med eget navn og mente at nu skulle hun have to præmier. Hmm den havde jeg ikke lige set komme og hvordan hun fik lavet det sidste lod uden jeg så det ved jeg ikke.

Takker jer alle for deltagelse i min give away og interesse i min blog.

Laila
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...