torsdag den 10. december 2015

Leggins - nostalgisk jul

Det er ikke meget der bliver vist frem på bloggen i øjeblikket. Dels fordi der ikke er meget tilbage af dagen når først der er hentet unger, lavet aftensmad og hvad der ellers skal gøres. Tøserne skal jo også nydes når man endelig kommer hjem. Inden vi får set os om ja så er det på hovedet i seng.
I disse dage hygger jeg dog lidt ekstra med Rebecca for julekalender det skal vi da se. Hun har fået lov at se den sene julekalender. Dvs hvis hun ikke er for træt, lektierne lavet og hvad hendes onde onde mor elleres kan finde på at sige hun skal. Brok= på hovedet i seng = ingen julekalender, så de fleste dage er der ingen problemer.
Endnu en grund til den manglende fremvisning på bloggen er at december, som bekendt, er en måned fyldt med hemmeligheder og dem har jeg også et par stykker af...
På trods af travlhed og hemmeligheder lykkedes det alligevel at få lidt tid til det kreative. Jeg nyder den sparsomme tid der er til det når ungerne er lagt i seng. Det er bla blevet til disse leggins, med print af nostalgisk jul. Det blev til ,et par til Natacha og kigger du forbi blogshoppen finder du dem også her

onsdag den 2. december 2015

Nissebesøg

Så blev det 1 december,  (2 december) klar eller ej så nissen er rykket ind. Vores nisse bor på loftet, så her er der ingen fine små nissedøre, måtter eller andet sjovt som viser hvor nissen bor. Vil dog ikke udelukke at der kunne dukke sjove ting op i løbet af december.

Allerede i søndags havde vi årets første besøg af nissen. Den havde lagt en lille gave i form af en bog som vi skal læse et kapitel i hverdag frem til jul. Derudover var der et lille brev, hvori den skrev at den glæder sig til jul og at den gerne vil have risengrød. Nissen skrev også at for at den kunne komme ind på værelserne skulle der vist lige ryddes lidt op først, men så kunne det også være han kom med en lille gave.

Der blev ryddet en smule op, men jeg tror ikke at nissen var tilfreds, for vi vågnede op til en kæmpe bunke af tasker, jakker, støvler flyverdragt... i bunken var også et par gaver. En chokolade kalender til hver af pigerne. Det var også endnu et brev fra nissen. Nissens oprydningsbunke havde også fået en gang lys, hvilket var lidt hyggeligt at vågne op til.


Brev fra Nissen


Nissens oprydningsbunke med julelysNatacha stod selv ud af mors senge og var vildt fascineret af de mange farvede lys


Der er vist ingen tvivl om at Natacha syntes det er noget mærkeligt noget med de lys.


bunke mad gaver og lys

At have besøg af nissen syntes jeg er ganske hyggeligt og jeg er næsten lige så spændt som pigerne for hvad mon han nu finder på - tænker det er ved at være svært at hitte på nye drillerier, hvor mon man finder nye gode ideer.

tirsdag den 17. november 2015

Europa kage - tegne/male på fondant

Nu hvor jeg lige har vist jer dåbskagen jeg lavede i september, kom jeg i tanke om et par kager som jeg endnu ikke har fået vist frem.
Denne kage var en fødselsdagsgave. Hvad giver man lige en der bliver 50? Tja når ønsket var en kage kunne jeg jo ikke sige nej. Så selvom ønsket kom lige i sidste øjeblik kastede jeg mig ud  i det. Tid var der ikke meget af, selvom jeg var på barsel, for lillepigen havde ikke for vane at sove særlig meget. Inden man når til at pynte kagen er der gået en rum tid med at købe ind, bage bunde, lave mousse/creme og ikke mindst opsmøre kagen. Jeg måtte erkende at jeg ikke kunne afse flere dage eller bare timer, på at nusse om pynten. I stedet besluttede jeg at tegne direkte på fondanten. Modtageren er glad for at rejse og køre ofte rundt i Europa. Derfor blev det til dette kort over Europa - ja det er måske lidt fortegnet, men  tiden taget i betragtning var jeg godt tilfreds. Havde jeg haft bedret tid, havde jeg nok lavet den med lidt 3d effekt og måske lidt flere detaljer, feks en lille detalje på steder han havde besøgt eller ruter han havde kørt. Vigtigst var det at fødselaren var glad og tilfreds og at kagen smagte.
Til min fødselsdag fik Rebecca og hendes veninde lov til at dekorere min kage. De fik frie tøjler og selvom jeg ikke stod lige ved siden af kunne jeg fornemme at de hyggede sig. Et par gange undervejs ændrede de lidt i deres egentlige beslutning om hvordan kagen skulle se ud. Faktisk tror jeg ikke de var særlig enige. Her er det færdige resultat.
tirsdag den 10. november 2015

Dåbskage med elefanter

Da jeg  i september blev spurgt om jeg ville lave en kage til en barnedåb.Jeg syntes det var en ære og kunne jeg ikke sige nej. Moren havde allerede gjort sig nogle tanker om designet.
September måneds to do liste blev sat lidt i bero og Istedet blev der leget lidt med fondant. Elefanterne var sjove at lave, det tog dog lidt tid at lave den første, da jeg lige skulle have styr på proportionerne.

Kagen er lavet af  sukkerbrødsbunde med hvid toblerone creme og limemouse. Som noget nyt forsøgte jeg denne gang at smøre kagen op med IMBC. Det tog lidt længere tid end en almindelig smørcreme, men var bestemt anstrengelserne værd.torsdag den 5. november 2015

Fleecetrøje - syet af en 8 årige

For et par weekender siden brokkede jeg mig lidt over, at jeg ikke kunne få tid ved symaskinen. Rebecca ville nemlig gerne sy en fødselsdagsgave til sin veninde og det kunne jeg jo ikke sige nej til.
Hun havde mange gode forslag, nogle af dem noget mere krævende end jeg tror hun var klar til, men efter lidt snakken frem og tilbage valgte hun at sy en fleecetrøje magen til dem jeg lige har syet til hende. Helt magen til kunne den dog ikke blive da der ikke var stof nok. Istedet blev ærmerne samme farve som siderne. Veninden er et nummer større end Rebecca, så inden hun kunne komme i gang med det sjove, skulle vi først tegne mønsteret. Faktisk var hun ret god - måske jeg skulle overveje at sætte hende til at gøre det for mig i fremtiden;) Dog syntes hun det var lidt kedeligt, for hun ville jo hellere sy. Nå men mønsteret blev lavet og stoffet klippet. Vi snakkede om hvilket stykker der skulle sidde sammen, hvorefter hun satte nåle i. Selvom jeg kunne se at hun godt selv kunne, hjalp jeg hende alligevel. Syntes ikke hun skulle køre død i det allerede inden hun skulle til at sy. Ved symaskinen kørte det bare derudaf. Enkelte steder gled stoffet lidt for hende, men ikke noget der ikke kunne klares. For at det ikke skulle blive for teknisk syede vi ærmerne på inden vi syede sidesømmene sammen. Tror andet ville være for svært at styre endnu.
Resultatet blev rigtig flot og hun har god grund til at være stolt, det er hendes mor ihvertfald.

tirsdag den 3. november 2015

Baggy bukser

Endnu en ting som ikke er blevet vist frem her på bloggen, er disse baggy bukser til Natacha. Bukserne er meget Baggy, næsten for meget, så jeg overvejer at prøve en model uden kile i.
Mønsteret er fra ottobre og stoffet er fra gemmerne.

fredag den 30. oktober 2015

kids month - Endnu en fleecetrøje.

Denne gang var det Natachas tur til at få en varm trøje. Det grønne er en rest fra fleece trøjerne i sidste indlæg. Det blomstrede er egentlig også en rest, den har bare lagt et par år og ventet på at blive brugt.
Den er klippet uden et desideret mønster så den ligner nærmere en kjole, men jeg syntes den er meget sød og nænner ikke at lave den kortere.onsdag den 28. oktober 2015

Kids month - Fleecetrøjer

Der er vist ingen tvivl når jeg siger at efteråret har meldt sin ankomst. Det er blevet koldt og blæsende. Til årstiden høre varme trøjer og disse var allerede på september måneds to do liste,. Jeg nåede aldrig dertil for kunne ikke lige finde et mønster. Nu kan de streges fra listen og Rebecca har fået et par trøjer til den kolde tid. Hun har selv været med til at vælge farvesammensætning og model, den skulle nemlig være uden lynlås. Der måtte lidt mønstertilretninger til, men så blev det også som hun ville have det.mandag den 26. oktober 2015

Kids month - Fortsætter med børnetøjet

I denne uge er der focus på børnestrik i kids month og selvom jeg godt kunne have lyst, kaster jeg mig ikke over pindende. For det første er jeg ikke sikker på at evnerne rækker og for det andet må jeg erkende, at tiden lige nu ikke er til det. Sidst jeg forsøgte er godt og vel 9 år siden. Jeg havde strikket ca 5 cm af, hvad der skulle blive en trøje, men da jeg fandt ud af at jeg var gravid med Rebecca skulle der i stedet sys børnetøj. Meget sy erfaring havde jeg ikke, men lysten var der og det var ligesom der jeg rigtig begyndte. Siden har jeg syet en del, mest børnetøj. Jeg vil ikke sige at jeg er vanvittigt go, men jeg kan se at jeg har gennemgået en stor udvikling. Jeg har stadig meget at lære, men er ikke længere så bange for at kaste mig ud i større projekter, nu er det bare tiden der mangler.

Lige nu har jeg flere ting i gang, størstedelen er børnetøj eller tilbehør. Jeg håber at kunne vise noget af det inden kids month slutter. Det ville være rart at komme lidt ned i bunken inden der snart skal tænkes julegaver - puha det er jo lige om lidt.

Denne bluse, til Natacha, stod på september måneds to do liste, men manglede at få rib på ærmer og hals. Stoffet er købt for længe siden og nu skulle det bruges. Blusen er allerede nu vasket et par gange og er desværre falmet en hel del. Jeg bliver så ærgerlig nær man ligger et stykke arbejde i det og det så hurtigt bliver grimt.

Hun må dog være glad for den for hun smiler, peger på uglerne og snakker. Hvad hun egentlig siger er stadig et godt spørgsmål, men jeg tolker det som positivt.søndag den 25. oktober 2015

Kids month:børnetøj - Leggins

Heller ikke i denne uge blev det til megen syning. Tid var der ikke meget af til rådighed og energien efter ungerne var lagt i seng var ikke eksisterende. Det blev til et hurtig halloween kostume som i må se ved senere lejlighed.
Disse leggins er netop kommet ud af maskinen. Der er et par til begge piger, mon ikke de lige kan nå med under børnetøj i kids month.


lørdag den 24. oktober 2015

Kids month:børnetøj - søskende kjoler

Til mine niecer, som er to dejlige prinsesser syede jeg disse kjoler. Jeg valgte to forskellige modeller så de ikke ville blive helt ens.  De viser tydligt hvor stor forskel der kan være i størrelser alt efter model.  Den største kjole, den med gule kante burde have haft et par tilhørende leggins da den ikke er så lang.
Ærmer og halskanter var mit første forsøg med en tapbinder/kantbåndsapparart og som man kan se kræver det måske lidt øvelse.
Begge kjoler har fået en rullesøm i bunden, hvilket jeg syntes giver et sødt finish til prinsessekjolerne.


 fredag den 23. oktober 2015

Kids month:børnetøj - Frost

Endnu et par ting, som ikke er blevet vist frem her på bloggen. Denne poncho er syet til min niece. Hun er som alle andre piger glad for frost derfor den lille detalje.


Frostkjolen var også til niecen. Den faldt lige i hendes smag, selv var jeg ikke helt tilfreds med valg af lommer, men det må jeg jo huske til en anden god gang.

onsdag den 21. oktober 2015

Kids month: børnetøj

I denne uge er der focus på børnetøj i kids month, hvilket giver mig mulighed for at vise lidt af det jeg fik syet mens jeg gik hjemme på barsel.

Det blev bla til denne kjole til NatachaAf samme stof blot i en anden farve, syede jeg denne kjole til min niece. Hvis du syntes den ser bekendt ud, er det nok fordi jeg syede en magentil  til min datter den har hun på her.

mandag den 19. oktober 2015

Kids month: accessories - Elefanthue

I går eftermiddags mens Natacha tog sig en lille lur syede jeg denne Elefanthue. Den er syet i et dobbelt lag jersey og er således vendbar.  Desværre havde jeg ikke målt pigebarnets hovedet, så den er blevet lige lille nok, den skal i hvertfald presses ned over hovedet på hende. Jeg må nok igang igen.
Som model har jeg brugt en dukke, der har fulgt mig i mange år Jeg fik den af min mormor da jeg blev to år. Helt lille er den ikke for den var større end  mig da jeg fik den. Nu er det ikke fordi pigerne bruger den, jeg har bare ikke nænne at smide den ud. Ja den trænger til en ordentlig rengøring og kunne egentlig godt bruge en tur forbi en dukkedoktor. Dens øjne sidder nemlig lidt løse og så har den mistet sine øjenvipper, hvilket får den til at se lidt farlig ud. Spørgsmålet er bare hvor jeg finder sådan en doktor.


søndag den 18. oktober 2015

Kids month: accessories - vuggestuetaske

I aftes lykkedes det mig at få lidt tid ved symaskinen. Det blev til denne taske - mulepose . tuto bag, som skal bruges til Natachas tøj i vuggestuen. Stoffet er fra lageret, egentlig skulle den være ensfarvet med navn og applikation, men havde ikke lige det rigtige liggende. Blikket faldt på bamsestoffet, som har ligget der længe, bare ventet på at blive brugt.  Nu blev det taget hul på det, så  må vi se om jeg kan finde på andre projekter til stoffet. Tasken har et par skønhedsfejl, mønster er der ikke noget af, men syntes egentlig den er blevet ganske fin.


 
 
 

kids month: accessories - barnevognspude

Inden længe er anden uge i Kids month gået og jeg må indrømme at jeg havde intentioner om at få lavet noget. Desværre går det ikke altid som man gerne vil. Torsdag blev jeg ringet hjem fra arbejde for Natacha havde feber. Fredag måtte vi også tage hjemme. Jeg vidste det ville komme, nu hvor hun er startet i vuggestue. Dog havde jeg håbet et at der ville gå mere end en uge. Jeg er ikke sikker på at have de gladeste kollegaer og chef på mandag.

Med Natacha syg har jeg været som lænket til sofaen. Det lykkedes mig at få syet et par sting i mit evighedsprojekter og begynder at kunne se en ende på det. Forsøger at få det færdigt inden Kids month er forbi.

Mens jeg var på barsel var det ikke det store jeg fik syet. Dog blev det blev til fire barnevognspuder. Desværre fik jeg ikke taget billeder. Den ene har jeg dog stadig, da Natacha selvfølgelig også skulle have en. Se venligst bort fra snavs på puden, den bliver flittig brugt og er ikke ligefrem nyvasket.


Barnevognspude til Natacha


Min første barnevognspude har jeg vist før, men her kommer den lige igen.


lørdag den 17. oktober 2015

Kids month: accessories - Et par af de bedste

Nogle ting kan godt tåle at blive vist igen, så jeg har fundet nogle af se ting som jeg har været gladest for.

Til autostolen syede jeg dette tæppe så jeg kunne pakke Natacha ind, uden hun behøvede at have så meget tøj på, når vi skulle ud at køre. Egentlig har jeg lovet at lave en diy, håber tiden bliver til det i næreste fremtiden.

Autostol tæppe
Denne babynest er også blevet godt brugt, både i barnevognen, på sofaen, i campingvognen eller hvor lillepigen ellers var med.

Babynesttirsdag den 13. oktober 2015

Tøzedag - mor - datter tid

Selvom jeg lige et startet på arbejde efter endt barsel, lykkedes det mig alligevel, at få en fridag. Fridagen var tiltænkt Rebecca. Det skulle være en rigtig hyggedag, bare os to - helt uden lillesøster. Kan ikke huske hvornår vi sidst har gjort noget lignende. Da hun vågnede i morges troede Rebecca at hun skulle i sfo. Som tiden gik begyndte hun at spørge hvornår jeg skulle på arbejde. Da jeg sagde at nu skulle vi afsted, huskede hun at vi ikke havde lavet madpakke.

Vi gik til stationen hvor vi tog toget til Hillerød. Selvom der ikke er meget at lave klokken 9 om morgenen, syntes jeg alligevel vi skulle tidlig ud af døren. Jeg havde kigget lidt på nettet og fundet et sted hvor man kunne få fiskespa. Om de havde tid var så noget andet. Vi var heldige. Vi var begge lidt spændte da ingen af os havde prøvet det før.  Det kildede lidt men var absolut ikke ubehageligt.


 

Efter fodbadet gik vi en lille tur ved slotssøen, her kunne vi godt ha ønsket lidt bedre vejr så havde vi nok nydt det lidt mere. Efter en halv times tid var vi ved at være lidt kolde.
Nu stod den på Brunch  på café københavn. Rebecca havde aldrig været ude at spise brunch og var lidt spændt på hvad det egentlig var. Det var en rigtig god oplevelse og bedre blev den måske af at vi ikke overrender restauranterne. Maden var god og vi gik mætte derfra.
Vi sad et godt stykke tid og hyggede over maden, mens vi snakkede om hvad vi ellers kunne lave inden vi skulle hente lillesøster.


 
 
 
Nu stod den på en tur i biografen og selvfølgelig med en lille snack. Ganske som jeg havde forventet ville hun gerne se inderst inde. Inderst inde er en animationsfilm fra Pixar.

Inden vi skulle hente lillesøster besluttede vi at gå en lille ose tur og evt shoppe lidt. Det var ikke meget det blev shoppet, men vi købte en god te som vi kunne få efter aftensmaden.

Det er alt for sjældent at vi tager sådan en tøsetur, men en ting er sikkert og det er at det ikke er sidste gang.


 

mandag den 12. oktober 2015

#kidsmonth2015børneværelset - udklædningshjørne

Selvom Rebeccas værelse ikke er særlig stort, har vi lavet plads så alle hendes udklædningskjoler har plads til at hænge. Deres også plads til hatte og andet tilbehør. Dette hjørne af værelset er blevet flittig brugt og jeg tror ikke hun er klar til at opgive det endnu.Udklædningshjørne

Her er et par eksempler på kjoler der er blevet meget brugt i udklædningshjørnet.Et af de første kostumer jeg syede til Rebecca
Blomsterpige kjole syet til fastelavnSommerfugl. Lang kjole med jakke som vinger
 
 
Halloween kostume
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...